maandag 25 juni 2012

Underworld: Awakening



Na zes jaar en één deel te hebben overgeslagen heeft Kate Beckinsale haar kekke latex pakje afgestoft voor een nieuw deel van Underworld. Een korte impressie van de voorgaande delen mondt uit in de mededeling dat de tot nu toe geheime wereld van de lycans en vampires is doorgedrongen in het bewustzijn van de gewone stervelingen, die met man en politiemacht vechten tegen de ‘outbreak’ om de ‘infected’ (zowel weerwolf als vampier) uit te roeien in een ‘mass cleansing’, door de slachtoffers ook wel ‘the purge’ genoemd. De actie slaagt grotendeels en het kleine restant overgebleven ongewensten zien maar één kans op overleving: wegrennen en verstoppen.

Zo ook de mooie Selene die er in de opening van de film direct en niet te misstaan op los beukt in haar smakelijke outfit, met coole gadgets en fabuleuze vechtkunst. Maar voordat ze haar heil zoekt in de ontsnapping gaat ze op zoek naar haar liefde Michael (de hybrid), wat ze beter niet had kunnen doen. Ze wordt gevangen genomen, op ijs gezet en ontwaakt na 12 jaar door toedoen van iemand die het goed met haar voor heeft. De strijd op overleving kan beginnen.

Een detective, een wetenschapper met dubbele agenda, een mysterieuze vreemdeling en een speciaal kind dienen zich aan in iets dat nog enigszins als een verhaal kan worden aangeduid. Veel nieuws onder de maan is het echter niet en er volgen voornamelijk vele gevechten in donkere krochten, schimmige schuilplaatsen, onverlichte straten en duistere gebouwen, met heel veel vliegende kogels, krakende transformaties, piepende banden, rinkelend glas, rondslingerende mensen en wezens die gracieus tegen muren oplopen.

Deze (in Nederland) ‘straight to dvd’ heeft drie keer het budget van de eerste uit de reeks, waardoor het verbazingwekkend is hoe slecht voornamelijk de lycans er uit zien. Je hebt soms het idee dat je naar een computerspel zit te kijken. Dat gezegd zit het met de dosis actie dus wèl snor en daar gaat het bij dit soort films uiteindelijk toch wel om. Het maakt dat deze wat overbodige en enigszins achterhaalde herhalingsoefening door de beugel kan voor een avondje onzinvertier. Een beproefd recept waar Resident Evil tenslotte ook al vijf delen mee weg komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten