vrijdag 20 juli 2012

Spirit Camp



De tweede slasher op rij dus en deze keer uit 2009.

Ook nu een proloog waarbij binnen luttele seconden de eerste tieten al in beeld hangen. Een moord volgt en dan een sprong in de tijd. Twee jaar later zien we hoe een vijftal meiden in cheerleader outfits op weg gaan naar Camp Loomis Lake. Het is een speciaal zomerkamp waarin de meiden training krijgen van een vermaard cheerleader en haar mannelijke (homofiele) collega, om de top in het vak te kunnen bereiken. De tijd wordt genomen voor de reis naar het kamp en een kennismaking met de meiden, waarbij een zesde meisje het kamp zelfs nooit zal halen. De rest is al gauw voer voor de seriemoordenaar die het liefst met een dubbelzijdige bijl aan de slag gaat.

Deze film is een stuk simpeler dan Sleepaway Camp. Strakke meiden in lekkere pakjes die stuk voor stuk over de kling worden gejaagd. Het valt nog mee met de hoeveelheid naakt en seks die er aan te pas komt (er is maar één man en die is homo, dus de seks moet van een dildo en binnengeslopen vriendje  komen), maar Spirit Camp is overduidelijk op dezelfde leest geschoeid als het grote voorbeeld Friday The 13th.
De moorden zijn niet echt fantasievol en waarschijnlijk wegens budgettaire redenen ook niet erg plastisch. Er zit sowieso weinig verrassing in dit uitgemolken recept waardoor er maar weinig blijft hangen als je er na twee dagen aan terug denkt.

Kortom, Spirit Camp is even niemendallig als de rokjes waarin de meisjes rondhuppelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten