woensdag 20 februari 2013

Turn Me On, Dammit! (Få Meg På, For Faen)



Alma is vijftien jaar en woont in het gehucht Skoddeheimen in Noorwegen. Ze is verveeld door de eindeloze bergen, de lege wegen, het feit dat er niets gebeurd in haar leven terwijl de hormonen door haar lijf gieren. Haar seksuele maar ook romantische fantasieën slaan op hol en de enige actie komt van haar rechterhand. Samen met vriendinnen drinkt ze stiekem bier in het lege bushokje dat zijn echte nut waarschijnlijk slechts twee keer per dag kan vervullen. Zelfs op de sporadische feestjes gebeurt weinig, tot de jongen waar ze een oogje op heeft een rare actie doet en juist Alma door dit voorval  een outcast wordt, waardoor haar isolement alleen nog maar wordt vergroot en ze steeds meer opstandig puberaal gedrag gaat vertonen. Een vlucht lijkt de enige uitweg.

Het is een lieve, kleine, niet al te bijzondere film over tieners en hun emoties, waarvan ze nog niet precies weten wat ze er mee aan moeten. Het bekende proces van vallen en opstaan, maar vooral niet zwaarmoedig.

Een sympathieke film dus, maar wel eentje die te lang in dezelfde groef blijft hangen. Het doet denken aan een simplistische, wat plattere versie van het veel meer zeggende Fucking Åmål.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten