maandag 4 augustus 2014

Cross Bearer


Doe-het-zelver Adam Ahlbrandt komt met een seriemoordenaar op de proppen die aan zuivering doet uit naam van de Heer. Dus scumbags, lowlifes & deadbeats: pas op uw tellen. Zodra de zondaars op tape zijn vastgelegd doet de kruisdrager een witte doek om het hoofd, wordt de klauwhamer ter hand genomen en kan er geramd worden.

Wat volgt? Veel getatoeëerde topless vrouwen, een verdwaalde B-acteur, een stripper/dealer die wel dealt maar niet stript, wat soft hetero actie en nog softer lesbo actie, coke snuiven, hasjpijp roken, slecht acteerwerk, goedkope effecten, treurige uitspraken (“take the meat train to gravy town”, “I’m gonna kill you, cause you don’t deserve to live”) en de hamer van God die vele lichaamsdelen doorklieft. Daarnaast doet de film aan zelfreflectie. In een scène waarin een man met vier vrouwen in een donkere steeg in de auto wacht (geen idee waarop trouwens) zegt hoofdpersoon Heather dat dit het soort saaie films zou zijn dat hij maakt. “Sitting around talking about nothing. If I were shooting this movie, it would be a little more interesting. I might have a couple of elements that might make it watchable”. “Like what?”, vraagt de man. “Cindy, Bunny”, zegt Heather tegen de meiden achterin de auto, “take out your tits”. Aldus geschiedt. “Now all I need is somebody to fucking die and my movie would be on it’s way”, waarna het klauweind van God’s hamer in iemands achterhoofd wordt geslagen. Seks & gore dus.

Helaas zijn geen van beide erg bevredigend. Om in sekstermen te blijven: het is zwaar ruk. Of de scatologische variant: it’s a load of utter crap. De seks blijft aan de overleden kant van opwindend en de boogieman wil maar niet eng worden. Hij verveelt ons met zijn doodsaaie monologen, gebruikt naast zijn hamer opeens ook even een pistool, ademt slechts incidenteel zeer zwaar vanachter zijn laken en rent met een lullig klein led-lampje in de rondte om zijn prooi te ontdekken. O ja, en hij lijdt ook aan de ‘hij is niet dood hij leeft’ kwaal. Het waren maar 71 minuten…teveel.


Onbedoeld leukste scène is als alle vrienden en bekenden (verzin ik dan) zijn opgetrommeld om op een hoop voor dood te gaan liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten