donderdag 19 januari 2012

Hostel 3



Het begint in ieder geval met een leuke variant op een uitgekauwd thema. Uitgekauwd door de clichés van de filmreeks zelf. Het zet je op een grappige manier op het verkeerde been.

Las Vegas is de locatie van dood en verderf dit keer. Een vrijgezellen feest met vier man die natuurlijk met open ogen in de vrouwelijke vallen stappen. “Do you like freaky?”, vraagt een hete meid. “Yeah, sure!” antwoord één van de stoere jongens. Sukkel…

Glitter & glamour maakt al gauw plaats voor torment & torture in een geheime club, waar de rijken hun meest extreme fantasieën tot werkelijkheid zien worden in het spel dat ‘Wheel of Misfortune’ heet, met de domme vrijgezellen als slachtoffer. Als de man in witte jas met gereedschapskist aan komt lopen, zijn we waar we moeten zijn, kunnen de sadistische martelingen beginnen en krijgt de fan van het genre waar hij voor is gekomen. Of niet?

Het blijkt slechts een voorzichtige eerste stap, want er zit toch iets meer verhaal in de film dan je op grond van de voorgangers mocht verwachten. Iets meer, hè. Al gaat het maar over de zoektocht naar de verdwenen vriend. Misschien is deze film wel gepitched onder de noemer Hangover meets Hostel? Door de verschillende wendingen slaagt de film er wel in de boel boeiender te houden dan de tot de laatste druppel uitgemolken franchise van Zaag, hoewel de harde torture porn fanaten zich enigszins bekocht zullen voelen en door zullen spoelen naar de weinige hardcore scènes die de film rijk is. Of arm dus eigenlijk. Hier door borrelt de vraag op voor wie deze ‘direct to dvd’ dan eigenlijk bedoeld is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten