donderdag 7 maart 2013

American Mary


De mooie openingsbeelden laten student Mary Mason (Katharine Isabelle, bekend van Ginger Snaps) zien, die aan het oefenen is met het dichtnaaien van ‘wonden’. Ze wil graag chirurg worden en volgt college aan de universiteit. Aangezien ze geen cent heeft te makken en achter loopt met haar huur reageert ze op een advertentie waarbij je flink wat cash kunt verdienen in een herenclub. Geen seks, staat er nog bij. Ze gaat naar de club en voordat ze de beloofde cash kan verdienen met haar sexy lichaam krijgt ze een aanbod van de louche eigenaar van de schimmige club om het vijfvoudige te krijgen als ze iemand kan oplappen die net is binnen gebracht. Het is de eerste stap in de wereld van vreemde mensen met nog vreemdere wensen: extreme cosmetische chirurgie, body modifications.

Dit is de tweede film van de zusjes Jen en Sylvia Soska en een zeer stevige stap voorwaarts als je bedenkt wat ik te zeggen had over hun eerste film, Dead Hooker In A Trunk. De film ziet er gelikt uit en heeft een zeer interessant onderwerp bij de oren genomen. Zelfs het acteerwerk is acceptabel te noemen. Om ook nog even ‘onze’ vooroordelen onderuit te halen komt het kwaad eerder van de gevestigde orde dan van de mensen met rare wensen.

Mary voelt zich al gauw thuis als chirurg der extremen (we hebben het hier over zaken als tongsplitten, amputatie, 3D implantaten en corset piercings). Als ze wordt misbruikt lijkt de film uit te gaan draaien op een rape/revenge film, waarbij haar medische bekwaamheid en rijke fantasie deel uit gaan maken van de wraak. Maar het is niet het focus punt en dat is tevens het nadeel van de film. Het is jammer dat de body modifications slechts het middel zijn om tot die perverse wraakuitoefening te komen, terwijl er zo veel interessante karakters rondlopen die nopen tot verdieping. Maar als je hier dan toch voor kiest, leef je dan ook uit met de wraak! Dat gebeurt ook niet echt, want er is maar weinig echte gore en we verliezen het slachtoffer op een gegeven moment zelfs helemaal uit het oog, waardoor het einde wat stuurloos en onbevredigend over komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten