woensdag 19 maart 2014

Contracted


Samantha krijgt op een feestje iets toegediend en eindigt in de auto met een vreemde man waarmee ze niet geheel vrijwillig en geheel onveilige seks heeft. De volgende dag voelt ze zich niet zo lekker. Dat begint met buikpijn en bloedverlies (ongesteld), maar wordt al gauw erger. Een bezoek aan de dokter geeft niet direct antwoorden, maar vermoedens rijzen dat het een geslachtsziekte kan zijn (contracted = opgelopen). Wat het ook is, de gevolgen voor Samantha zijn desastreus.

Dit is pure body-horror in de lijn van David Cronenberg en er zijn scènes die regelrecht ‘verwijzen’ naar The Fly. Dat is niet erg, want het lichamelijke verval is zeer overtuigend in beeld gebracht. Het feit dat je niet precies weet wat er met je aan de hand is komt zeer beangstigend over, maar dat is nog niet alles. Niet alleen haar lichaam laat het afweten, ook op haar vrienden en haar moeder kan ze niet langer rekenen.

Stukje bij beetje krijgen we een beter inzicht in de persoon Samantha, wat er in het verleden heeft gespeeld, waar ze doorheen is gegaan, dat haar leven nog wat onstabiel is, maar beter dan voorheen. Op subtiele wijze ondersteunt deze informatie de wijze waarop ze zich gaat gedragen door het voorval, waardoor het zo realistisch over komt. Zelfs als de toon verandert heeft dat een reden. Minpuntje is dat een aantal personages hun ogen in hun zak lijken te hebben, gezien het feit hoe ze er uit komt te zien, hoewel dat bij sommigen aan hormonen toegeschreven kan worden ;-).


Contracted is interessante film waar huiver en medelijden hand in hand gaan. Het einde ligt trouwens enorm voor de hand, maar komt toch als complete verrassing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten