maandag 31 maart 2014

The Walking Dead


(4e seizoen, 16 afleveringen, 45 min, IMDb 8,7)

Na de vernietigende mid-season-finale met een inferno van jewelste en de ondergang van geliefde en gehate personen, is de gevangenis niet langer veilig en valt de groep van Rick uiteen. Back to square one. Terug naar het individu, persoonlijke demonen, introspectie, de basis. Overleven, voedsel vinden, een plek voor de nacht, spullen verzamelen. Er ontstaan ongekozen combinaties die het met elkaar moeten kunnen vinden, om niet aan de omstandigheden ten onder te gaan. Meer aandacht voor Carl, die merkt dat het er buiten de beschermde hekken van het gevang heel anders aan toe gaat. Beth, het kleine zusje van Maggie, die eindelijk uit de schaduw treedt. Onderweg zijn er nieuwe ontmoetingen, nieuwe mensen, zoals Sgt. Abraham Ford, bekend van de comic, maar ook een oude bekende.

Er is uitzicht op een veilige plek, Terminus, een eindstation waar iedereen naar op weg gaat. Maar de weg is lang en vol gevaar. Gevaar dat niet alleen van de wandelende doden afkomt, maar vaker van mensen die niet het beste met je voor hebben, of die het anders zien. In die laatste categorie vindt er een moord plaats die je niet snel zult vergeten en misschien wel de heftigste is tot nu toe. Een resultaat van waar deze wereld vol ellende toe kan leiden.


De verandering van omgeving, het uit elkaar vallen van de groep, het zijn weer goede zetten om deze fantastische serie nog altijd zeer boeiend en aan de top de houden. Het omleggen van een zombie mag dan zowat gesneden koek worden, als het levende mensen betreft gaat het nog altijd niet in de koude kleren zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten