maandag 24 maart 2014

Gåten Ragnarok


Sigurd is een Noorse archeoloog die al jaren onderzoek doet naar een uniek Vikingschip dat is gevonden. Het zogenaamde Oseberg schip heeft een geheimzinnige runetekst. Sigurd vermoed dat er een geheim achter de tekst schuil gaat en die wordt hem helderder als zijn vriend en archeoloog met een steen aan komt zetten die verband houdt met een object dat op het schip is gevonden. Op de steen staan nog meer runetekens die verwijzen naar een specifieke plek waar het avontuur heen zal leiden.

Een prachtig begroeid berglandschap en een onheilspellend meer is het werkterrein waar Sigurd met o.a. zijn dochter en zoontje terecht komt en spannende avonturen mee zal maken. Een soort van Indiana Jones And The Loch Ness Monster of zoiets, maar dan als Noorse tele-jeugdfilm zeg maar. Dus veel grotten, onderaardse gangen, abseilen, skeletten en een hoop gebrul van een eng watermonster. Je moet wel even geduld hebben voordat de vaart er in komt, maar voor de categorie 12+ zal het nog best wat ‘huivermerg en rilrug’ op kunnen leveren. Maar wees niet bang lieve kijkmuiskindertjes, alleen de mensen met ‘slechte’ bedoelingen gaan er aan. En dat zijn er niet zo veel…


Voor de meer ervaren kijker heeft de film niet zo veel te bieden - behalve dat een vrouw eigenlijk de actieheld is - al was ik wel gefascineerd door de aftiteling, waarin er mensen onder het kopje ETTERARBEID werden genoemd. Was dat om die kindertjes onder de duim te houden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten