woensdag 18 april 2012

War Of The Arrows (Choi-jong-byeong-gi Hwal)



Spanning en emotie. Het is direct raak in deze Koreaanse film van Han-min Kim en ik besef me direct wat ik heb gemist in Reign Of Assassins. Dit zijn geen superhelden, maar mensen van vlees en bloed. Hier vloeien echte tranen.

Vader wordt voor de ogen van zijn kinderen gedood. De jongen (Nam-Yi) en zijn kleine zusje (Ja-In) weten te ontkomen en zichzelf en de speciale handboog van vader in veiligheid te stellen. Dertien jaar later. Het is het jaar 1636 en met wat omwegen valt er niet te ontlopen aan het pad dat voor Nam-Yi is voorbestemd als de 2e Manchu invasie in Korea plaats vindt, de Chinezen het land binnen vallen, dood en verderf zaaien en vreedzame Koreanen als gevangenen mee terug nemen.  Ja-In is er één van. Vader’s boog en vele pijlen zullen uitkomst moeten brengen.

Met een historische achtergrond is dit een woest verslag van de wreedheden van zelfzuchtige heersers en de moed, opoffering en het doorzettingsvermogen van enkele individuen.

Dit is een ‘action packed’ spektakel om je vingers bij af te likken. Superspannend van begin tot eind. Ik maak er verder geen woorden aan vuil: gaat dat zien!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten