dinsdag 24 april 2012

[REC]³ Génesis



De verrassingsfilm die geen verrassing meer was omdat de film ook al onderdeel is van de N.O.T. en dat zou niet zo aardig zijn richting de mensen die dan misschien een kaartje kopen voor een film die ze al hebben gezien.

In het begin van de film lijkt deze trouw te blijven aan de originele opzet met opnames van videocamera’s. En waar beter en meer mogelijkheden dan op een bruiloft! Daar wordt dan ook door diverse personen in alle vrolijkheid gefilmd. De inzegening van het huwelijk in de kerk, de grandioze receptie in de buitenlucht en het swingende feest in de avond. Zeer realistisch, zoals dat gaat met een vreselijk liedje van de bruidegom, steeds meer dronken wordende familie die niets zinnigs zeggen in de camera en een oom die zijn door een hond gebeten hand laat zien. Aha!

De vraag is dus niet of, maar wanneer het zombiespektakel van start gaat. Maar oompje, wat doet u nu? Bruid en bruidegom raken van elkaar gescheiden en die moeten natuurlijk herenigd worden. This time it’s all in the family. Nu kan het feest pas echt beginnen.

Na een flinke tijd schakelt de film via een slimmigheidje van het videogegeven over op een normale film, om alle zombie acties in volle glorie vast te leggen. Met de intensiteit van de zombies en het daarmee gepaard gaande geluid zit het weer snor. Daarbij is er dit keer ook wat humor toegevoegd.

Het is prijzenswaardig dat de makers iets nieuws proberen en niet blijven steken in een letterlijke herhaling. Zo briljant als het debuut zal het nooit meer worden, maar deze derde in de serie is weer beter dan de voorganger. Want een lekkere zombiefilm is het zeker. Met een flinke portie splatter, een aantal goede schrikmomenten, een knallend einde en een bruid met een kettingzaag is namelijk niets mis.

Hoewel ik deze film het liefste een beoordeling zou geven tussen goed en zeer goed, is dat niet mogelijk en scheur ik onderstaande in omdat ik me heerlijk heb vermaakt bij dit ouderwets lekkere horrorspektakel.

Stemoordeel: zeer goed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten