maandag 23 april 2012

The Corridor



Regisseur Evan Kelly spreekt ons toe. Een videoboodschap speciaal voor Imagine. Dat hij het jammer vindt dat hij er niet bij kan zijn, dat je geduld moet hebben met de film - het is een ‘slow-burner’ - en als je zin hebt, laat dan weten wat je er van vindt via Facebook.

Voor een ‘slow-burner’ begint het direct goed, met Tyler Crawley die helemaal doorgedraaid is. Het huis ligt aan puin, moeder ligt dood op de grond en als zijn vrienden binnen komen gaat hij ze te lijf.

Ontslagen uit het ziekenhuis gaat Tyler naar een ‘cabin in the woods’ (altijd goed idee) waar hij met zijn vrienden een mannen weekend heeft in de sneeuw. Tyler heeft nog medicatie (ja duh!) en zijn vrienden zijn nog op hun ‘qui vive’. Ze kijken naar oude home video’s, maken wat muziek en delen persoonlijke zaken, waarbij het doordraaien van Tyler ter sprake komt. Er is natuurlijk drank en onderbroekenlol. Het tempo is ondertussen drastisch gedaald.

Tyler lijdt nog steeds aan hallucinaties, waar hij overigens geen geheim van maakt. Hij ziet dingen die er niet zijn. Of zijn ze er wel?

De film doet thematisch denken aan Chronicle, alleen de vondst, ‘the corridor’, brengt de mannen iets anders dan superkrachten. Er wordt helaas iets te veel geouwehoerd om echt spannend te worden. Als het konijn eenmaal uit de hoge hoed is gekomen, ga je een identificatie kader missen, waardoor je je niet meer betrokken voelt. Waar je in het begin nog wilt dat de film je interesseert, boeit het op een gegeven moment echt niet meer zo veel en wordt het zelfs wat vermoeiend.

Heel erg jammer, want het idee is nog niet zo slecht. 

Stemoordeel: slecht

Ps. Ik kreeg het gevoel dat er een connectie was tussen deze film en een andere film. Het was even graven, maar dat blijkt Dreamcatcher te zijn. Ook in de sneeuw. Ook te maken met psychische krachten. Ook een film die ik tijdens het AFFF gezien heb (op 16 april 2003 om precies te zijn). Ook een film die me niet veel deed. Als ik de poster voor deze film zie valt er meer op zijn plek dan ik had gedacht. Plagiaat? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten