vrijdag 6 april 2012

Father's Day



De vervlogen dagen van het videotijdperk herleven in deze grindhouse feature van de Astron-6.  Deze groep van 5 (!) mannen haakt in op de hernieuwde aandacht voor de sleaze & dirt die in de jaren ’80 op de schappen van vele videotheken te vinden was. Er worden zelfs weer videobanden uitgebracht van obscure films. Een gelimiteerde VHS uitgave van de slasher 555 was net als de DVD in grote VHS doos razendsnel uitverkocht. Geheel in stijl – minimaal budget, spetterende poster van Tom Hodge (die ook de poster voor Hobo With A Shotgun maakte), old school synthesizer score, zelf uitgevoerde stunts,  uitbundig gebruik van rode, blauwe en groene belichting en zelfs filmonderbrekende nepreclames – maakten de vijf vrienden onder de paraplu van Troma hun Father’s Day.

Vanaf de eerste minuut worden de verwachtingen volkomen ingelost. Een kannibaal genaamd ‘Fuchman’ (jaja, uit te spreken als…) is een verkrachter en moordenaar van vaders (!) en doet zich volledig tegoed aan zijn nieuwste slachtoffer, waarbij geen ingewand onaangeroerd blijft. Eenogige vergelder Ahab dient hem echter van onversneden repliek, waarbij ook daar het bloed rijkelijk vloeit. “Happy Father’s Day” is zijn snedige opmerking.

That was then, this is now. Zoals dat gaat in dit soort films laat Fuchman na jaren opnieuw van zich horen. Het is dus de hoogste tijd om Ahab van stal te halen, wat vervolgens met veel humor wordt gedaan. Standaard figuren als een detective, een stripper en een blinde priester met een slangetje in zijn neus zijn natuurlijk ook van de partij. Alle clichés die je binnen dit genre verwacht worden rijkelijk opgediend binnen dit wansmakelijke product, wat overigens een compliment is. Want de film is met veel liefde, flair en kennis van zaken gemaakt en schrikt niet terug voor extreem bloederig en schokkend beeldmateriaal, dat het in de jaren ’80 zondermeer op de beruchte ‘video nasties’ lijst had doen belanden.

Naar het einde toe hadden de 5 van Astron 6 waarschijnlijk iets te veel puntige kaalkopjes (paddo’s)  op, maar vermakelijk is deze pulp in ieder geval. Op de siliconen tieten na een geslaagd eerbetoon. 

“Hail the Fuchmanicus!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten