dinsdag 8 april 2014

Girls


(3e seizoen, 12 afleveringen, 30 min, IMDb 7,5)

In dit nieuwe seizoen is iedereen uit elkaar, alleen met Hannah en Adam gaat het eindelijk weer goed. Maar dan komt Adam’s geschifte zus langs om de boel op stelten te zetten. Hannah wordt 25, is vooral (weer) erg met zichzelf bezig en zet haar ambities als ‘echte’ schrijfster opzij om voor GQ te gaan werken. Een editorial, advertorial corporate job, maar wel met een health plan en free snacks. Hoe ver ga je om je dromen na te streven? Adam is ondertussen bezig met castings, Marnie probeert zelfbevestiging te zoeken door met diverse mannen het bed in te duiken, Jessa komt net uit rehab en gaat in een kledingwinkel werken, wat haar niet redt van ontmoetingen met extreme personen en Shosanna is obsessief bezig met het vinden van een levenspartner. Dingen komen op de rit, dingen ontsporen, niets is zeker.

Eén van de leukste afleveringen is als alle meiden samenkomen in een zomerhuis in het Hamptons-achtige North Fork voor wat healing time. Maar ja, het leven zit vol verrassingen en eerlijkheid komt er uiteindelijk op zeer wrede wijze uit. Ook leuk is het rollenspel van Hannah en Adam - gelijk  Phil en Claire Dunphy (Modern Family) als hun alter ego’s Clive Bixby en Julianna - dat niet alleen grappig fout gaat, maar uiteindelijk ook zuur fout. Dit is wel Girls.

Je blijft je ondertussen verbazen over de kledingkeuze van vooral Hannah, die een normale groene bikini dan toch weer weet te verpesten door een belachelijke rode haarband te dragen en je pikt hier en daar leuke muziek op die als soundtrack klinkt, zoals ‘It’s On’ van Broncho. Zo heb ik trouwens wel meer leuke muziek opgepikt tijdens het kijken naar tv-series de afgelopen tijd. Top Of The Lake kende een prachtige versie van Björk’s ‘Joga’ door Georgi Kay en in Parenthood liep ik tegen The Happy Hollows met ‘Lieutenant’ aan.

Girls blijft boeien door de enigszins excentrieke weergave van een normale wereld met alledaagse mensen en hun angsten, dromen, verantwoordelijkheden, waarbij de vaak hele scherpe teksten absolute hoogstandjes zijn. Dus hier volgen er weer een paar:

“Neck tattoos are the new sunglasses”.

“I’m trying to relax, but it’s very hard to relax, when I feel like you’re leaving me only in such slow motion, I’m not even gonna  notice till it’s done”.

“Well, my boyfriend, too, jerks off quite a bit and I just thank him for taking his energy - at least half of it - elsewhere, otherwise I’d be a pounded-out piece of meat”.


“The thing is, watching you thrive creatively over these past few weeks, it’s made me wanna thrive. It’s made me want to find a hole in the world in the shape of me and just fill it up”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten