maandag 14 april 2014

Willow Creek


Zoals de meeste films tijdens het Imagine Film Festival wordt ook deze kort ingeleid door Chris Oosterom, die vertelt dat als ze een ‘found footage’ opgestuurd krijgen, ze verwachten dat het weer zo’n afgezaagde film is met wiebelende camera en slechte beelden, wat al vaker en beter is gedaan. Willow Creek was een verrassing, een goede uitzondering, waarbij aan het eind de boel goed ontspoort.

Vooruit met de geit.

Nu kan ik die geit gaan bespreken. Het hebben over een stel dat op zoek gaat naar Bigfoot die in de jaren zestig is waargenomen in de Trinity Forest bij Bluff Creek door Roger Patterson en Robert Gimlin, die daar een opname van maakten. Dat daar een hele cultus omheen is gebouwd, zich een waar commercieel circus afspeelt in het nabijgelegen plaatsje Wilow Creek, alwaar alles, van het hotel via de boekwinkel tot de hamburger Bigfoot als adjectief heeft. Dat het stel interviews doet met lokale mensen, ondanks enkele waarschuwingen gaat hiken naar de plek waar het beest is gezien, angsten uitstaat in hun tentje met een take die veel te lang duurt, maar toch wat aardige schrikmomenten oplevert. Maar daar heb ik eigenlijk geen zin in. Want ik begrijp het gewoon niet. De inleidende woorden van Chris. Een verschil van smaak, zoals dat bij L’Etrange Couleur Des Larmes De Ton Corps het geval kan zijn, gaat hier toch niet op?

Op de site van het festval staat te lezen: ‘Willow Creek is simpelweg de beste found footage horrorfilm sinds The Blair Witch Project. Is het dan toeval dat de film dezelfde tactieken gebruikt?’ De vraag stellen is hem beantwoorden, maar kennelijk ziet men dit niet, dus zal ik de vraag even beantwoorden: NEE, het is geen toeval omdat dit gewoon een regelrechte onvervalste en onbeschaamde RIP OFF is, die op geen enkele wijze ook maar een greintje oorspronkelijkheid bevat. Of het moet zijn dat het hier over een sloom lopende uit de kluiten gegroeide harige Sasquatch moet zijn in plaats van een enge heks. Gimme a break!


Stemoordeel: slecht (en niet hopeloos, vanwege goed spel en twee aardige schrikmomenten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten