vrijdag 11 april 2014

Thou Wast Mild And Lovely


Een vader en dochter leven op een boerderij. Er komt een man bij die een handje helpt. Vader heeft zo zijn bedenkingen over deze man. Het meisje flirt met hem. De dingen nemen hun loop. Als de echtgenote van de man op bezoek komt lopen de zaken langzaam maar zeker uit de hand.

Dit is een experimentele film. Onscherp gefilmd, buiten kader, veelal vanaf de rug, met veel aandacht voor detail. Het zonlicht dat weerkaatsend via het water op het zolderdak danst, schaduwen op de muur, een hele zwerm vliegen in de nek van een koe in de zomerse warmte, dauwdruppels in een spinnenweb. Het doet denken aan films van Terrence Malick (The Tree Of Life) en Carlos Reygadas (Stellet Licht). Ook het geluid speelt een grote rol. Versterkt, verzwakt, met dissonante violen of abrupt eindigend.

Er is weinig conversatie, veel kijken en fantaseren. Er heerst een dromerige, sensuele sfeer, soms speels, soms broeierig, maar altijd blijft je aandacht er bij. Ergens wringt er iets, iets dat verwarring opwekt en een gevoel van ontij. In de voice over spreekt een vrouw over haar liefde. Dit is een film over liefde, maar met alle lelijkheid die daarbij kan horen. De gewelddadige uitbarsting aan het einde laat daar geen misverstand over bestaan.


Stemoordeel: goed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten